ABD 'Ortadoğu Barış Planı'nın birinci kısmını açıklayacak

ABD 'Ortadoğu Barış Planı'nın birinci kısmını açıklayacak

Trump yönetimi, uzun zamandır beklenen Ortadoğu Barış Planı'nın birinci kısmını Bahreyn'de açıklayacak.

Trump yönetimi, uzun zamandır beklenen, Filistinlilere ve bölgedeki diğer Araplara milyarlarca dolarlık yardımı artırmayı içeren Ortadoğu Barış Planı'nın birinci kısmını Bahreyn'de açıklayacak.

BloombergHT'nin haberine göre; Trump yönetiminin üst düzey yetkilileri ve iş liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın öncülüğünü yaptığı Salı günü Bahreyn'de düzenlenecek zirvede yer alacaklar.

Detayların henüz kamuya açıklanmamasından dolayı isminin gizli kalmasını tercih eden yönetim yetkilileri, yatırım zirvesindeki konuşmacılar arasında Blackstone Grubu başkanı Stephen Schwarzman, AT&T başkanı Randall Stephenson ve Colony Capital Inc.'in Başkanı Tom Barrack ile Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve IMF Genel Müdürü Christine Lagarde'ın da yer alacağını belirtti. Bunun yanı sıra, yönetim kanadından Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, özel temsilci Jason Greenblatt, ABD’nin İran özel temsilcisi Brian Hook, Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nin eski başkanı olan Kevin Hassett ve diğerler yetkililer de yer alacak.

FKÖ: Önce özgürlüğümüzü verin

DW Türkçe'nin haberine göre; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitee Üyesi Hanan Aşravi, ABD'nin ekonomik planını geri çevirdi.

ABD'nin açıklamasının hemen ardından Twitter üzerinden bir açıklamada bulunan Aşravi, "Önce Gazze ablukasını kaldırın, ülkemizin, kaynaklarımız ve fonlarımızın İsrail tarafından çalınmasını durdurun, bize hareket serbestimizi ve sınırlarımız, hava sahamız, sularımız üzerindeki kontrol hakkını verin. Sonra özgür ve egemen bir halk olarak canlı, müreffeh bir ekonomi inşa edişimizi görün” dedi.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.