ABD Savunma Bakanı Esper: İran kararlılığımızı gördü

ABD Savunma Bakanı Esper: İran kararlılığımızı gördü

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, gerekli görüldüğü takdirde İran'ı caydırmak için ek önlemler alacaklarını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İran destekli Hizbullah Tugayları'na ait Irak'ta üç ve Suriye'de iki noktayı hedef alan saldırıların başarılı bir şeklide gerçekleştirildiğini söyledi.

AFP’ye göre Esper, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kendimizi savunmak ve İran'ı ya da milis gruplarını kötü davranışlardan caydırmak için gerekli gördüğümüz takdirde ek önlemler alacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Esper, vurulan hedeflerin Hizbullah Tugayları’nın komuta ve kontrol tesisleri olduğu bilgisini de verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, “Irak'ta attığımız adım, Başkan Trump'ın da aylardır belirttiği gibi İran'ın Amerikan askerinin hayatını tehlikeye atması durumunda kendilerine vereceğimiz net bir cevap konusundaki kararlılığımızı göstermektedir” yorumunda bulundu.

Irak’ta geçtiğimiz Cuma günü Kerkük yakınlarındaki bir üsse düzenlenen roket saldırısında bir ABD vatandaşının ölmesinin ardından ABD ordusuna ait savaş uçakları, dün, Irak ve Suriye'de Hizbullah Tugayları'na ait 5 noktaya hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda 19 milis ölürken, 35’i ise yaralandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.