ABD Savunma Bakanı kansere yakalandı

ABD Savunma Bakanı kansere yakalandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in prostat kanserine yakalandığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin kansere yakalandı.

Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden Salı günü yapılan açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin halen prostat kanseri tedavisi görüyor.

Açıklamada kanserin Aralık ayı başında tespit edildiği belirtildi. Kanseri tedavi etmek için 22 Aralık'ta prostatektomi adı verilen bir ameliyat gerçekleştirildi.

Açıklamada "Austin bu işlem sırasında genel anestezi altındaydı. Bakan Austin ameliyattan sonra sorunsuz bir şekilde iyileşti ve ertesi sabah evine döndü. Prostat kanseri erken teşhis edildi ve prognozu mükemmel" denildi.

Ancak 1 Ocak'ta Austin, "şiddetli karın, kalça ve bacak ağrısı ile mide bulantısı" gibi komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Austin'in idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği tespit edildi.

Austin'in hastaneye kaldırıldığı bilgisinden Beyaz Saray ise üç buçuk gün sonra haberdar oldu.

Beyaz Saray, Austin'in kansere yakalandığını da kısa bir süre önce öğrendi. Beyaz Saray'ın Austin'in 1 Ocak günü hastaneye kaldırılmasından haberdar olmadığı gibi 22 Aralık'taki ameliyata dair bilgisinin de bulunmadığı kaydedildi.

Austin, Savunma Bakanı olmadan önce ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde de birçok önemli görevde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum