ABD: Somali'nin dörtte biri Eş Şebab kontrolünde

ABD: Somali'nin dörtte biri Eş Şebab kontrolünde

AFRICOM komutanı General Thomas Waldhauser Eş Şebab'ın Somali'nin yüzde 25'ini kontrol ettiğini açıkladı.

AFRICOM komutanı General Thomas Waldhauser Eş Şebab'ın Somali'nin yüzde 25'ini kontrol ettiğini açıkladı.

Long War Journal'in aktardığına göre, ABD'nin Afrika Komutanlığı'nın (AFRICOM) komutanı General Waldhauser, Mart ayının ortasında yaptığı bir bilgilendirme açıklamasında Somali'nin yüzde 25'inin El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini belirtti.

ABD özellikle Başkan Donald Trump döneminde Somali'deki baskın ve hava saldırılarını artırmasına rağmen Eş Şebab etkinliğini azaltmayı başaramadı.

2012 ile 2015 yılları arasında her yıl 1 ila 3 arası hava saldırısı düzenleyen ABD, 2016 yılında 15, 2017 yılında 35, 2018 yılında 47 hava saldırısı gerçekleştirdi. 2019 yılında ise şimdiye dek toplam 29 hava saldırısı düzenlendi. Bu yıl ABD saldırılarının ritmi aynı şekilde devam ederse, geçtiğimiz yıla oranla hava saldırıları yaklaşık iki katına çıkmış olacak.

Ülkede hava saldırılarında ölen sivillere dair ise net bir istatistik bulunmuyor. Somali'de düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ancak ciddi bir soruşturma yapılmadığı için sivil kayıplarının istatistiğinin tutulamadığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.