ABD Suriye'de rejim ve İran güçlerini vurdu

ABD Suriye'de rejim ve İran güçlerini vurdu

ABD'nin Suriye'nin güneyinde Esed rejimi ve İran'a bağlı milisleri hedef aldığı bildirildi.

ABD güçlerinin ülkenin güneyinde Esed rejimi ve İran'a bağlı milis güçleri karadan topçu ateşiyle hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin güneyindeki El Tanf üssünde konuşlu bulunan ABD güçleri, aynı bölge yakınlarında konuşlu bulunan rejim ve İran'a bağlı milsilerin konuşlu bulunduğu mevzilere yönelik kara bombardımanı düzenledi.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan Baladi News'in aktardığına göre,  El Tanf üssünde konuşlu bulunan ABD güçleri Esed rejimi ve İran'a bağlı milislerin konuşlu bulunduğu El Zerke bölgesindeki mevzilere 4 füze ateşledi.

Saldırı sonucu can ve mal kaybıyla ilgili açıklama yapılmazken, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun El Zerke bölgesine birkaç gün önce askeri bir sevkiyat gerçekleştirdiği ifade edildi.

El Zerke bölgesine yönelik askeri sevkiyatın, ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasında birkaç saat sonra yapılmaya başlandığı bildirildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.