İran: Esed rejiminden izin almayan yabancı güçler Suriye’den çıkmalı

İran: Esed rejiminden izin almayan yabancı güçler Suriye’den çıkmalı

Birleşmiş Milletler İran Temsilcisi İshak el-Habib BMGK'nın toplantısında 'Esed rejiminin izni olmadan, bu ülkede olan yabancı güçlerin Suriye'den çıkmaları gerektiğini' belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konulu oturumunda konuşan Birleşmiş Milletler İran Temsilcisi İshak el-Habib, Suriye'de yıllar süren çatışmaların ardından "krizin sona ermesi için dünya toplumu tarafından siyasi sürecin desteklenmesi gerektiğini" belirtti.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; Birleşmiş Milletler İran temsilcisi "Esed rejiminin izni olmadan bu ülkede olan yabancı güçlerin Suriye'den çıkmaları gerektiğini" bildirdi.

"Suriye kaderinin sadece Suriye halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini" belirten Habib, "diğer ülkelerin Suriye’de siyasi süreci kolaylaştırmaları ve kendi görüşlerini Esed rejimine dikte etmeye yönelik her türlü çalışmadan sakınmaları gerektiğini" öne sürdü. 

ABD Başkanı Donald Trump; Suriye’de IŞİD’i yendiklerini ve ABD askerlerinin tamamının eve dönme zamanının geldiğini açıkladı. Trump’ın açıklaması sonrası Washington’dan yapılan açıklamada; ABD askerlerinin tamamının Suriye’den çıkmaları için planlama yapıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.