İran: Yaptırımlar halkın yaşamını etkileyecek ancak hükümet diz çökmeyecek

İran: Yaptırımlar halkın yaşamını etkileyecek ancak hükümet diz çökmeyecek

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının halkın yaşamını ve ekonomiyi etkileyeceğini ancak hükümetin diz çökmeyeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yaptırımlarının halkın yaşamını ve ülke büyümesini etkileyeceğini ancak hükümete diz çöktüremeyeceğini söyledi.

Hasan Ruhani, İran Parlamentosu'na 4,700 trilyon riyal tutarındaki yeni yıl bütçesini sundu. Parlamentoda bir konuşma gerçekleştiren Ruhani, ABD'ye yüklendi.

Ruhani, "ABD'nin hedefi İran'ın İslam sistemine diz çöktürmek... bunda başarısız olacaklar. Fakat yaptırımların insanların yaşamını, ülkenin kalkınmasını ve ekonomik büyümesini etkileyeceği muhakkak." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın mayıs ayında nükleer anlaşmadan çekilme kararının ardından Tahran'a yönelik yaptırımlar da yeniden uygulamaya girmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.