İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi başkanlığına Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani getirildi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani'yi Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi başkanlığına atadı.

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi ya da Menfaat Muhakeme Konseyi olarak da bilinen birimin görevi, Meclis ile Anayasayı Koruma Konseyi arasındaki anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapmak.

Konsey, doğrudan İran'ın dini liderine bağlı olarak çalışıyor.

Ülkedeki insan hakları ihlalleri ve idamlar nedeniyle Washington tarafından ocak ayında yaptırım uygulanacak 14 kişilik listeye alınan 57 yaşındaki Laricani, lidere çok yakın isimlerden biri.

İran Devrimi'nin varislerinden biri olarak da görülen Laricani, bu atama ile aynı zamanda Anayasayı Koruma Konseyi üyeliğine de getirilmiş oldu.

Anayasayı Koruma Konseyi, mecliste çıkarılan yasaların dine uygun olup olmadığını inceliyor. Gerektiğinde yasalar yeniden meclise iade ediliyor.

Ayetullah Sadık Amoli Laricani, geçtiğimiz günlerde beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Ayetullah Mahmud Haşimi Şahrudi'nin yerine getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.