'ABD Suriye'de S-300'lere karşı F-22 kullanacak'

'ABD Suriye'de S-300'lere karşı F-22 kullanacak'

Washington’un Esed rejimine Rus S-300 hava savunma sistemlerinin teslim edilmesine yanıt olarak Suriye’de F-22 ‘hayalet’ avcı uçaklarını kullanabileceği ifade edildi.

ABD merkezli The Drive dergisi, Washington’un Esed rejimine Rus S-300 hava savunma sistemlerinin teslim edilmesine yanıt olarak Suriye’de F-22 ‘hayalet’ avcı uçaklarını ve F-16CJ anti-radar uçaklarını yeniden kullanmaya başlayabileceğini yazdı.

Söz konusu uçakların karşı tarafın hava savunmasını bastırmak ve yok etmek için tasarlandığı belirtilen haberde, Suriye'deki savaşın ilk başlarında ABD Hava Kuvvetleri'nin, Esed rejiminin karşı adımlarının belirsiz olduğu dönemde F-22'leri ve F-16CJ'leri kullanmış olduğuna dikkat çekti.

Şimdi ABD'nin muhtemelen ilk başta izlediği taktiği yeniden kullanmak durumunda olacağını kaydeden The Drive, aynı zamanda şu anda F-22 avcı uçaklarının Amerikalılar tarafından Suriye hükümet güçlerinin kontrolünde olan bölgelere düzenlenen hava operasyonları sırasında kullanıldığını ifade etti.

Suriye'ye S-300 sistemi gönderilmesi kararı, İsrail uçakları tarafından harekete geçirilmesi yüzünden Suriye hava savunma sistemlerinin yanlışlıkla Rus İl-20 uçağının düşürmesi izlemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.