Rusya, Suriye'ye S-300 teslimatını tamamladı

Rusya, Suriye'ye S-300 teslimatını tamamladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Esed rejimine yapılan S-300 teslimatının tamamlandığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güvenlik Konseyi üyeleriyle düzenlediği toplantıda konuşan Şoygu, Suriye'deki Rus askerlerinin güvenliğini arttırmayı amaçlayan S-300 sistemlerinin teslimatı çerçevesinde Esed rejimine 49 adet ekipmanın teslimatının tamamlandığını duyurdu.

''Devlet Başkanımızın kararı doğrultusunda öncelikle Suriye'deki Rus askerlerinin güvenliğini arttırmak amacıyla bu ülkedeki hava savunma sistemlerini güçlendirmeye yönelik bir dizi faaliyeti uygulamaya geçirdik'' diyen Şoygu, şöyle devam etti:

'S-300 sistemlerinin teslimatını tamamladık. Aydınlatma detektörleri, başlıca algılama sistemleri, kontrol makineleri ve 4 adet fırlatma rampasından oluşan toplam 49 adet ekipmanın sevkiyatı tamamlandı.''

Şoygu, Suriye’deki hava savunma ağı için kullanılacak olan birleşik kontrol sistemi kurma çalışmalarının 20 Ekim'e kadar tamamlanacağını aktardı.

Rus Savunma Bakanı, Suriyeli askerlerin 3 ay içerisinde Suriye’ye teslim edilen S-300 hava savunma sistemlerini kullanmak üzere eğitileceğini aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.