ABD Suriye'ye 600 asker daha gönderdi

ABD Suriye'ye 600 asker daha gönderdi

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine destek vereceği gerekçesiyle bölgeye gönderdiği ek 600 askerin ülkeye ulaştığı bildirildi.

ABD'nin çekilme sürecine destek gerekçesiyle gönderdiği 600 civarında ek asker, Suriye'ye ulaştı.

Suriye'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Amerikan askerleri, dün Fırat Nehri'nin doğusundaki Harab Işk ve Sırrin hava üslerine gönderildi.

Askerlerin gruplar halinde üslere dağılacağı, tahliyenin başlaması durumunda Harab Işk ve Sırrin'in ana tahliye merkezleri olarak kullanılacağı öğrenildi.

Haseke ilinin kuzeydoğusundaki Rümeylan ve kuzeyindeki Tel Beyder'deki üsler ise ağır malzemelerin hava yolu tahliyesi için kullanılacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen perşembe Suriye'den çekilme sürecine destek olmak üzere ülkeye ek asker gönderildiğini bildirmişti. İsmi açıklanmayan bir savunma yetkilisi, operasyonların güvenliği gerekçesiyle gönderilen ek asker sayısını ve askerlerin konumlarına ilişkin ayrıntı vermekten kaçınmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.