ABD: Türkiye'nin otoriterleşmesi ikili ilişkileri zorlaştırıyor

ABD: Türkiye'nin otoriterleşmesi ikili ilişkileri zorlaştırıyor

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Coats, Türkiye yönetiminin giderek otoriterleşen tavrı sebebiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin zora girdiğini ifade etti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Türkiye yönetiminin giderek otoriterleşen tavrı sebebiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin zora girdiğini ifade etti.

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nde konuşan Coats, "Türkiye'nin bölgesel hırsları, ABD'ye olan güvensizliği ve Türk yönetiminin giderek artan otoriterliği, ikili ilişkileri zorlaştırıyor" dedi.

Coats, bundan dolayı Ankara'nın ABD'nin bölgedeki hedeflerine karşı koyma konusunda daha istekli olduğunu ifade etti.

"Esed'in ülkede tamamen kontrol sağlaması muhtemel"

Bu arada Coats, Türkiye ve İsrail'le çatışmaktan kaçınan Esed rejiminin ülke topraklarının tamamında kontrolü yeniden ele geçirmesinin muhtemel göründüğünü kaydetti.

Coats, "Esad, muhalefeti büyük ölçüde yenilgiye uğrattı ve Suriye topraklarının tamamında kontrolü yeniden ele geçirmesi muhtemel görünüyor. Türkiye ve İsrail'le çatışmaktan kaçınmak isteyen Şam yönetimi, ülke topraklarında kontrolü yeniden ele geçirmeye odaklanacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum