ABD: Türkiye'nin desteklediği muhalifler rejimin İdlib saldırısını püskürtemez

ABD: Türkiye'nin desteklediği muhalifler rejimin İdlib saldırısını püskürtemez

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Coats, “Türkiye’nin sürekli desteğine dayanan muhalif gruplar, Şam’ın İdlib’i alma operasyonunu püskürtecek durumda değiller” dedi.

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ne konuşan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats "Türkiye’nin sürekli desteğine dayanan muhalif gruplar, Esed rejiminin İdlib’i alma operasyonunu püskürtecek durumda değiller” dedi.

Coats, aynı zamanda, muhalefetin Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde ‘isyan hareketini’ ateşleyecek yeteri kadar kaynağa sahip olduğunu savundu.

Ayrıca Coats, Türkiye yönetiminin giderek otoriterleşen tavrı sebebiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin zora girdiğini ifade ederek, "Türkiye'nin bölgesel hırsları, ABD'ye olan güvensizliği ve Türk yönetiminin giderek artan otoriterliği, ikili ilişkileri zorlaştırıyor" şeklinde konuştu.

Esed rejiminin ülke genelinde kontrolü sağlamasının muhtemel olduğunu belirten Coats, "Esad, muhalefeti büyük ölçüde yenilgiye uğrattı ve Suriye topraklarının tamamında kontrolü yeniden ele geçirmesi muhtemel görünüyor.

Türkiye ve İsrail'le çatışmaktan kaçınmak isteyen Esed yönetimi, ülke topraklarında kontrolü yeniden ele geçirmeye odaklanacak." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.