ABD: Taliban'ın kabinesinden endişeliyiz

ABD: Taliban'ın kabinesinden endişeliyiz

Taliban'ın açıkladığı geçici kabinede ABD tarafından başlarına ödül koyulan Siraceddin Hakkani ve Halilurrahman Hakkani'nin de yer almasına Washington yönetiminden 'endişeliyiz' açıklaması geldi.

Taliban'ın açıkladığı geçici kabineye ABD'den ilk tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun başlarına ödül koyarak "terör" suçlamasıyla aradığı bazı isimlerin Afganistan'ın yeni kabinesinde yer almasından ve hiçbir kadın bakan olmamasından endişe duyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı terörle ilgili kısımda isim vermedi. Fakat bu açıklamada özellikle Siraceddin Hakkani'nin kastedildiği tahmin ediliyor. Meşhur Afgan komutan Celaleddin Hakkani'nin oğlu olan Siraceddin Hakkani Taliban'ın yeni kabinesinde Afganistan'ın geçici İçişleri Bakanı oldu.

10 milyon dolar ödül

Celaleddin Hakkani'nin başına ABD tarafından "terör" suçlamasıyla halen geçerli olan 10 milyon dolar ödül konmuştu.

Siraceddin Hakkani halen BM'nin de yaptırım listesinde bulunuyor. Hakkani'nin imzasını taşıyan "Taliban ne istiyor" yazısı 2020'de New York Times'ta yayınlanmıştı.

Celaleddin Hakkani'nin kardeşi Halilurrahman Hakkani de yeni kabinede muhacirlerden sorumlu bakan oldu. Halilurrahman Hakkani için de ABD "terör suçlamasıyla" halen geçerli olan 5 milyon dolar ödül koymuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Taliban'ın bu kabineyi geçici bir kabine olarak sunduğunu anlıyoruz. Gelecek kabinenin daha kapsayıcı ve özenli seçilmesini umuyoruz" ifadeleri de yer aldı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum