ABD: Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz

ABD: Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey 'Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip' diye konuştu.

Suriye konusunda temaslarda bulunmak için Ankara'da bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, NTV’ye verdiği röportajda "Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip" dedi.

Türkiye ile yakın koordinasyon ve bilgi paylaşımının önemli olduğunu söyleyen Jeffrey, “Suriye ve Libya'da ortak jeostratejik amaçlarımız var” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin insani felaketle tek başına mücadele edemeyeceğini kaydeden Jeffrey’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. ABD'nin Suriye'deki tavrı çelişkili değil. YPG, Barış Pınarı Harekat bölgesinden çekildi. Türkiye ile anlaşmaya uyduk. Suriye'de karışıklığı Rusya ve Esad yarattı. Suriye'de Rusya ve İran'ın farklı amaçları bulunuyor."

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.