ABD: Türkiye'ye yaptırım uygulanması mümkün

ABD: Türkiye'ye yaptırım uygulanması mümkün

Washington Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasının oldukça 'uygun bir seçenek' olduğunu belirtti.

Washington yönetimi Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alması durumunda Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasının oldukça 'uygun bir seçenek' olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'karşılık veririz' sözlerinin bu durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

ABD Siyasi-Askeri İşler Devlet Sekreteri Yardımcısı Clarke Cooper Brüksel'de yapılan toplantıya telekonferans aracılığıyla katıldı. Cooper, Türkiye ile aralarındaki anlaşmazlığı çözmeye çalıştıklarını belirterek "Ortak bir paydada buluşmak bugün bile mümkün. Fakat yaptırım cezası bazı eylemler gerektiriyor ve şu noktada oldukça uygulanabilir düzeyde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da yabancı medya için verdiği konferansta Moskova ile yapılan S-400 anlaşmasının tamamlandığını ve ABD'nin NATO üyesi bir ülkeye yaptırım uygulama kararını dikkatlice ele alması gerektiğini söylemişti. Erdoğan "Bu yaptırımların uygulanmasını mümkün görmüyorum, eğer uygulanırsa biz de karşılık veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bunun yanında Washington'un patriot savunma sistemi konusunda uygun bir teklifte bulunmadığını, F-35 programından çıkarılmaları halinde ise konuyu uluslararası mahkemelere taşıyacaklarının altını çizmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.