"ABD Ukrayna'ya askeri danışman ve silah göndermek istiyor"

"ABD Ukrayna'ya askeri danışman ve silah göndermek istiyor"

CNN, ABD’nin Ukrayna’ya askeri danışmanlar ve silah sistemleri gönderebileceğini savundu.

CNN’in kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Washington, Ukrayna’ya askeri danışmanlar ve yeni silah sistemlerinin gönderilmesi ile ilgili imkanları değerlendiriyor.

Haberde, bu adımların iddialara göre Rusya'nın komşu devletle sınıra askeri birliklerini güçlendirmesine yanıt olduğu ifade edildi.

CNN’in konuya yakın kaynaklarına göre Ukrayna’ya askeri yardım görüşmeleri, Kiev'de ‘Rusya’nın işgal hazırlıkları’ ile ilgili dile getirilen endişelerin arka fonunda gerçekleşiyor.

Sputnik'in aktardığı haberde, “Kaynaklara göre yardım paketi, Javelin tanksavar füzelerinin yanı sıra havan topları da içerebilecek. Ayrıca Stinger füzeleri gibi hava savunma sistemlerinin tedariki de görüşülüyor” denildi.

CNN’e göre aynı zamanda Beyaz Saray'da, bu tür silahların gönderilmesinin Rusya tarafından gerilimi tırmandırma olarak görülebileceği şeklinde bir görüş daha dile getiriliyor. Aynı zamanda bölgeye gönderilebilecek olan askeri danışmanların ‘Ukrayna'ya gidip gitmeyecekleri meçhul’.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise bu yöndeki iddialar üzerinde yorum yapmayı reddetti.

Kiev ve Batılı devletler, son zamanlarda Rusya'nın Ukrayna sınırlarının yakınında ‘saldırgan eylemlerinin yoğunlaşması’ ile ilgili endişelerini dile getiriyor. Moskova ise, kendi topraklarında ve kendi takdirine bağlı olarak askeri sevkiyat yapıldığını, Rusya’nın hiç kimseyi tehdit etmediğini ve kimse için tehdit oluşturmadığını ifade ediyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.