ABD Ukrayna'ya askeri yardımları durdurdu

ABD Ukrayna'ya askeri yardımları durdurdu

ABD, Kongre'den onay çıkmaması sebebiyle Ukrayna'ya yönelik askeri yardımların bir süreliğine durduğunu açıkladı.

ABD, Ukrayna'ya tahsis edilen son askeri yardım paketini de teslim etti. Son paketin de teslimiyle ABD'nin Ukrayna yardımları resmen durmuş oldu.

Açıklama ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'den geldi. Kirby'nin Perşembe günkü Beyaz Saray basın brifinginde yaptığı açıklamaya göre, destek programı için tahsis edilen para tükendi.

Kirby şunları söyledi:

"Destek için fon sağladığımız son paketi yayınladık. Sağladığımız yardım artık durma noktasına geldi. Rusların gerçekleştirdiği saldırılar giderek artıyor. Ve bu hafta başında da bahsettiğim üzere, kirli işlerini yapmak için Kuzey Kore balistik füzelerini kullanıyorlar. Dolayısıyla şu anda, özellikle de bu kış aylarında ihtiyaç çok ciddi boyutlarda."

Kirby, yardımları onaylaması gereken Kongre'ye de çağrıda bulunarak "İşte bu nedenle Kongre'nin ulusal güvenlik ek talebi konusunda harekete geçmesi ve daha fazla fon almamız kritik önem taşıyor." dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya yardımlarını sürdürmesi için Kongre onayının sağlanması gerekiyor. 61 milyar dolar tutarındaki yardımların Kongre tarafından onaylanması uzun süredir bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum