ABD Ukrayna'ya misket bombası verecek

ABD Ukrayna'ya misket bombası verecek

ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya misket bombası taşıyabilen 155 mm topçu mermisi M864'ü teslim etmesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'ya misket bombası vermeye hazırlanıyor.

Washington Post'un haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden, misket bombalarının Ukrayna'ya teslimine onay verdi.

Bunun ardından ABD'nin Ukrayna'ya misket bombalı başlıklı 155 mm topçu mermisi M864'ü teslim etmesi bekleniyor. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 20 yıl önce yaptığı bir değerlendirmede, M864 topçu mermisinin yüzde 6 patlamama oranına sahip olduğunu açıklamıştı.

Bunun da her bir topçu mermisinin taşıdığı 72 alt mühimmatın her birinden en az dördünün yaklaşık 22,500 metrekarelik bir alanda patlamaz halde kalmasıyla sonuçlanacağı düşünülüyordu.

ABD Savunma Bakanlığından yapılan 2020 yılında yapılan değerlendirmelere göre ise misket bombalarının patlamama oranlarının yüzde 2,35'den fazla olmadığı bilgisi yer alıyor.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, perşembe günü, ABD'li yetkililerin Ukrayna'ya gönderilmek üzere, yüzde 2,35 veya daha altında patlamama oranına sahip mühimmatları belirlediğini ifade ediyor.

Ukrayna'ya verilmesi planlanan misket bombalarının ABD ordusunun cephaneliğinden karşılanacağı belirtiliyor.

120'den fazla ülkenin misket bombalarının kullanımını yasakladığına dair bir sözleşmeyi imzaladığı biliniyor. Ancak ABD, Ukrayna ve Rusya söz konusu sözleşmenin imzacısı değil.

Öte yandan Ukrayna'ya teslim edilmesi durumunda, yüzde 1 patlamama oranından fazla misket bombalarının üretimini, kullanımını, sevkiyatını yasaklayan ABD yasaları ihlal edilmiş olacak.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.