Ukrayna stratejik kentte ilerlediklerini açıkladı

Ukrayna stratejik kentte ilerlediklerini açıkladı

Ukrayna ordusu, Bahmut yönünde bir kilometreden fazla ilerlediklerini açıkladı.

(Fotoğraf: Facebook / Command of the United Forces of the Armed Forces of Ukraine)

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki Bahmut'ta ilerleme kat ettiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki kontrol ettiği alanları yeniden ele geçirmek için karşı taarruz başlatan Kiev yönetimine bağlı ordu güçleri, Bahmut yönünde bir kilometreden fazla ilerlediklerini duyurdu.

Ukrayna Doğu Askeri Komutanlığı Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, ordu güçlerinin saldırı operasyonları düzenleyerek Rusya askerleri karşısında baskı kurmaya devam ettiğini söyledi.

Kuzey ve güney cepheleri boyunca ilerleme katetdildiğini ifade eden Cherevatyi, ordu güçlerinin Bahmut yönünde 1 kilometreden fazla ilerlediğini belirtti.

Cherevatyi "Özellikle geçtiğimiz gün ordu güçleri bir kilometreden fazla ilerleme sağladı." diye konuştu.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı General Oleksander Syrskyi de Ukrayna güçlerinin Bahmut yönünde ilerlediğini, bazı toprakların yeniden ele geçirildiğini vurguladı. Ukrayna güçlerinin Bahmut'un güneybatısındaki Klishchiivka köyünü ele geçirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Ukraynalı askeri analistlere göre, Klishchiivka köyünün ele geçirilmesi durumunda Bahmut'ta kontrolü almak daha da kolaylaşacak.

Rusya ordusundan kaynaklar, Rus haber ajansı RIA'ya yaptığı açıklamada, Rus güçlerin Ukrayna askerlerinin Klishchiivka köyüne yönelik saldırılarını püskürttüğünü duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.