ABD üst düzey isimlerin peşinde: İnsansız hava araçları İdlib semalarında uçuyor

ABD üst düzey isimlerin peşinde: İnsansız hava araçları İdlib semalarında uçuyor

Tahriru'ş Şam'ın İdlib'de kontrolü sağlamasının ardından ABD'nin insansız hava araçları bölgede görülmeye başlandı.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde iki rejim muhalifi grup olan Tahriru'ş Şam ile Ahraru'ş Şam arasında başlayan gerginlik sonrası bölgeye uluslararası bir müdahale ihtimali gündeme geldi.

Bölgenin büyük oranda Tahriru'ş Şam kontrolüne geçmesinin ardından bir süredir İdlib semalarında görülmeyen ABD insansız hava araçları yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Muhalifler tarafından kaydedilen görüntülerde ABD'ye ait bir insansız hava aracı silahlı şekilde İdlib üzerinde uçarken görülüyor. ABD bölgede hedef aradığı keşif uçuşlarını artırıyor.

 

ABD'nin bölgede Nusra Cephesi, sonrasınde Şam'ın Fethi Cephesi ve Tahriru'ş Şam gruplarının önemli liderlerini hava saldırılarıyla hedef aldığı biliniyor. Bu saldırılar sonucu Muhsin Fadli, Senafi en Nasr, Ebu Ömer el Türkistani, Ebu'l Ferec el Mısri, Ebu Ömer Serakib, Ebu'l Hayr el Mısri, Ebu Hümam eş Şami, Ebu Firas es Suri gibi önemli isimler hayatını kaybetmişti.

Suriyeli muhaliflerin tek çatı altında bir araya getirmek amacıyla kurulan Tahriru'ş Şam'ın bileşenleri arasında El Kaide ile tamamen bağlarını kopardığını duyuran -eski- Nusra Cephesi üyeleri de bulunuyor. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.