ABD Polonya'ya "MQ-9 Reaper" SİHA konuşlandırıyor

ABD Polonya'ya "MQ-9 Reaper" SİHA konuşlandırıyor

ABD Hava Kuvvetleri, MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracı sistemlerini Polonya'ya konuşlandıracak.

ABD Hava Kuvvetleri, MQ-9 Reaper insansız hava aracı sistemlerini Polonya'ya konuşlandıracak.

Hava araçları Polonya'nın, insansız hava araçlarına ev sahipliği yapan Mirosławiec Hava Üssü'ne yerleştirilecek.

Hava Kuvvetleri tarafından konuya dair kısa bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, ABD ve Polonya'nın "bölgesel ve küresel güvenlik için yürüttüğü ilişkiye" değinilirken, bu yılın Mayıs ayında başladığı belirtilen çalışmaların, ABD'nin bölgesel güvenliği iyileştirmek için harcadığı çabaları gösterdiği ifade edildi.

21 Mayıs tarihinde yayınlanan açıklamada, bölgeye yönelik insansız hava aracı naklinin ne kadar süreceği belirtilmedi. Mirosławiec Hava Üssü'nde daha küçük insansız hava aracı sistemleri mevcuttu.

ABD'nin en etkili silahlı insansız hava araçlarından biri olan MQ-9 Reaper'lar, başta Afganistan olmak üzere Suriye, Irak, Somali ve Yemen'de aktif olarak kullanılıyor.

Geçmiş dönemde Afganistan-Pakistan sınırındaki kabile bölgelerinde yoğun olarak kullanılan MQ-9 Reaper'lar çok sayıda sivilin ölümüne sebep oldukları için gündeme gelmişti. Günümüzde halen ABD ve öncülüğündeki koalisyon tarafından silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda çok fazla sivil kaybı yaşandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.