İran destekli Husiler Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 İHA düşürdü

İran destekli Husiler Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 İHA düşürdü

İran tarafından desteklenen Husilerin Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 tipi insansız hava aracını düşürdüğü rapor edildi.

İran tarafından desteklenen Husilerin Yemen'de ABD'ye ait MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracını düşürdüğü rapor edildi.

Yemen'de Husilere ait propaganda kanalları üzerinden servis edilen habere göre, ülkenin batısında ABD'ye ait MQ-9 tipi insansız hava aracı düşürüldü. 

Hava aracının tam olarak hangi bölgede düşürüldüğüne dair bilgi vermeyen kaynaklar, MQ-9'a ait olduğu öne sürülen enkaz görüntülerini paylaştı. 

Görüntüler incelendiğinde, enkazın ABD menşeli MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracına ait olduğu anlaşılıyor.

 

Geçtiğimiz 7 Haziran tarihinde paylaşılan ve 'kısa bir süre önce' düşürüldüğü ifade edilen hava aracının hedef alındığı saldırıya ait olduğu iddia edilen görüntüler de Husi kaynaklarınca kamuoyuna servis edildi.

Saldırıya ait olduğu iddia edilen görüntülerden, hava aracının karadan ateşlenmiş güdümlü bir füzeyle hedef alındığı anlaşılmakta:

Bazı yerel kaynaklar hava aracının Suudi Arabistan'a ait olduğunu belirtirken, ABD kaynaklarıysa Husilerin düşürdüğünü iddia ettiği hava aracıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.