ABD ve İsrail Savunma Bakanları bir araya geldi

ABD ve İsrail Savunma Bakanları bir araya geldi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrailli mevkidaşı Benny Gantz ile birçok konuda bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin İsrailli mevkidaşı Benny Gantz ile birçok konuda bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İran ile olan nükleer müzakereler, Ukrayna'daki savaş ve Filistin'de yaşanan gerilimler masaya yatırıldı.

Washington'ta gerçekleşen toplantıya dair ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, "Austin, ABD'nin İsrail güvenliğine ve askeri üstünlüğünü savunmaya yönelik ısrarlı taahhüdünü yineledi." ifadeleri kullanıldı. İsrail'in bölge ülkeleriyle ilişkilerine övgüde bulunan Austin, askeri iş birliği alanlarında kolaylık sağlanması sebebiyle Gantz'a teşekkürlerini iletti.

İsrail ile Filistin arasındaki gerilimin de görüşüldüğü toplantıda, Austin, "Kudüs ve Batı Şeria'da var olan tansiyonu azaltmanın ve sivillerin korunması gerektiğinin" altını çizdi. Austin, İsrail-Filistin konusunda iki devletli bir çözümü desteklediklerini açıkladı.

Ayrıca iki bakan, ABD'nin "İran'ın nükleer silah elde etme girişimlerini engelleme özelindeki kararlılığını" ve "Tahran yönetiminin bölge üzerindeki istikrarı tehdit eden faaliyetlerini" ele aldı.

Öte yandan Austin, "Rusya'nın gayrimeşru ve haksız saldırıları karşısında Pentagon'un, müttefikler ve ortaklarla sık sık görüşmeye odaklandığını" vurguladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.