ABD ve Kabil hükümeti güçlerinden IŞİD operasyonu

ABD ve Kabil hükümeti güçlerinden IŞİD operasyonu

ABD ve Kabil hükümeti güçleri, IŞİD'in 'bölgesel başkenti' kabul edilen Deh Bala ilçesinde operasyon düzenliyor.

ABD ve Kabil hükümeti güçleri, IŞİD'in 'bölgesel başkenti' kabul edilen Nangarhar iline bağlı Deh Bala ilçesinde operasyon düzenliyor.

ABD ordusuna göre, Mayıs ayının sonlarında başlayan ve halen sürdürülen operasyonda en az 140 IŞİD mensubu öldürüldü.

Operasyona dair konuşan Deh Bala ilçesindeki üst düzey Kabil hükümeti yetkilisi Rızvanullah Beşarmal, "IŞİD mensuplarının dağlık bölgede ufak bir bölgeyi elinde tuttuğunu ve bunların da yakında temizleneceğini" söyledi.

ABD ordusu, operasyonda hiçbir ABD yahut Kabil hükümeti askerinin ölmediğini öne sürdü.

Nangarhar ilinde yer alan Deh Bala ilçesi, Afganistan'da IŞİD'in elinde tuttuğu en önemli bölgelerden biri konumunda. 2015 yılından beri IŞİD bölgede Horasan Vilayeti adı altında faaliyet gösteriyor.

Pakistan sınırındaki Gurgoray Vadisi'nde başlatılan operasyon nedeniyle 500 ailenin bölgeden kaçmak durumunda kaldığı ifade ediliyor. Bazı sivillerin çatışma bölgesini terk edemediği belirtilirken, çatışmalarda ve özellikle ABD bombardımanında sivil kayıplar yaşanmasından korkuluyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.