ABD ve Kabil hükümetinden Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab'da Taliban'a operasyon

ABD ve Kabil hükümetinden Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab'da Taliban'a operasyon

ABDve Kabil hükümeti güçleri Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab'da Taliban'a karşı operasyon başlattı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Kabil hükümeti Afganistan'ın kuzeyinde Taliban'a karşı operasyon düzenliyor.

Afganistan'ın kuzeyinde Taliban etkinliğiyle gündeme gelen Faryab ilinde Taliban'a karşı başlatılan saldırılarda Kabil hükümeti Taliban'ın çok sayıda mensubunun öldürüldüğünü öne sürdü.

Afganistan'ın kuzeyinden sorumlu olan 209. Şahin Kolordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, Faryab ilinin Elmar ilçesinde ABD hava desteğiyle yürütülen saldırılarda en az 14 Taliban mensubu öldürülürken çok sayıda Taliban mensubu da yaralandı. Bağımsız kaynaklar Kabil hükümetinin verdiği rakamları doğrulamadı.

Taliban tarafından yapılan açıklamada ise Elmar ilçesindeki çatışmalarda üç askeri aracın tahrip edildiği, çok sayıda ABD ve Kabil hükümeti askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı iddia edildi.

Elmar ilçesinin konumu:

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, Kargan ve Elmar ilçelerinde ABD savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında sivillerin hedef alındığı belirtildi. Mücahid, hava saldırılarında bazı evlerin tahrip olduğunu, sivillerden ölen ve yaralananların bulunduğunu aktardı.

Taliban Faryab ilinin tamamında etkin durumda. Afganistan'da hareketin en yoğun etkinlik gösterdiği bölgelerden biri olan Faryab ilinde ABD ve Kabil hükümeti geçtiğimiz günlerde operasyon başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.