ABD: Yemen'de uzun vadede barış sağlanabilir

ABD: Yemen'de uzun vadede barış sağlanabilir

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy A. Lenderking, Suudi Arabistan-İran normalleşmesi sonrası Yemen'in geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

(Fotoğraf: Almigdad Mojalli / VOA)

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy A. Lenderking, Yemen'de uzun vadede barışın sağlanacağına dair umut beslediğini açıkladı.

Lenderking, perşembe günü ABD Dışişleri Bakanlığında verdiği brifingde, gazetecilerin Yemen'de barışın sağlanmasına ilişkin beklentileri ve bölgedeki ülkelerin istikrarın sürdürülmesinde nasıl rol oynayabileceklerine dair sorularını yanıtladı.

Barışın hemen yarın tesis edilmesini beklemediğini ifade eden Lenderking, geçen yıl yapılan ateşkesi, Suudi Arabistan-İran normalleşmesini ve Yemen'de barışı sağlamaya yönelik adımlara ilişkin bölgesel çabaları, barışa giden yolda umut verici olarak nitelendirdi.

Lenderking, "Şu anda bu ilerlemenin üzerine daha dayanıklı ve kalıcı bir barış inşa etme fırsatına sahip olduklarını ifadelerini kullandı.

Tarafların birbirlerine karşı halen güven eksikliği duyduğunun altını çizen Lenderking, mevcut gelişmeleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan ve İran arasında yeniden diplomatik ilişkilerin kurulmasının ardından Yemen'de kalıcı bir barış konusu gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.