ABD YPG/PKK'ya onlarca tırdan oluşan destek konvoyu gönderdi

ABD YPG/PKK'ya onlarca tırdan oluşan destek konvoyu gönderdi

ABD Suriye'nin kuzeyindeki YPG yapılanmasına onlarca tırdan oluşan lojistik destek konvoyu gönderdi.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK yapılanmasına onlarca tırdan oluşan yeni bir lojistik destek konvoyu gönderdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından yapılan bilgilendirmede, onlarca tırdan oluşan lojistik destek konvoyunun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) üzerinden YPG ve Rusya'nın kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentine giriş yaptığı belirtildi.

Kaynaklar lojistik destek taşıyan konvoyun PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin Kamışlı kentindeki merkez ve üslerine sevk edildiğini ifade etti.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentinde ABD'nin desteklediği YPG güçleriyle Rusya ve Esed rejimi unsurları bulunuyor. 

Geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye ile Rusya arasında sağlanana Soçi Mutabakatı sonrasında Rusya Suriye'nin kuzeyindeki ilk askeri hava üssünü Kamışlı kentinde kuracağını açıklamıştı. 

Öte yandan Rusya, Soçi Mutabakatı gerekliliklerinden olan "YPG'nin belirlenen bölgelere geri çekilmesini sağlamak" şartını da yerine getirmedi.

haber-altliklari-001.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.