ABD'den YPG/PKK'ya yeni sevkiyat

ABD'den YPG/PKK'ya yeni sevkiyat

ABD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi üzerinden Suriye'nin kuzeyine gönderdiği onlarca tır akşam saatlerinde Kamışlı kentine giriş yaptı.

ABD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) üzerinden Suriye'nin kuzeyine gönderdiği onlarca tır akşam saatlerinde Kamışlı kentine giriş yaptı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG güçlerine gönderdiği onlarca tırlık askeri yardım, akşam saatlerinde IKBY üzerinden Kamışlı kentine giriş yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya da PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerine yaklaşık 40 araçtan oluşan askeri yardım göndermişti.

"YPG ile ortaklığımız hala güçlü"

ABD Hava Kuvvetleri’nden Tümgeneral Eric T. Hill, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin YPG ile çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

ABD’nin YPG yanında yer aldığının altını çizen Hill, “Uzun süredir YPG ile çalışıyoruz ve onlarla birlikte çalışmaya, eğitim vermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bence ortaklık güçlü” dedi. Hill, YPG’nin IŞİD’e karşı savaşta “sahadaki öncü” güç olduğunu belirterek, “Sahayı biliyorlar, halkı biliyorlar. IŞİD'le savaşmak için en iyi güç konumundalar” diye konuştu.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.