ABD yüzyılın en şiddetli kasırgasıyla karşı karşıya

ABD yüzyılın en şiddetli kasırgasıyla karşı karşıya

ABD'de meydana gelen ve son yüzyılın en şiddetli kasırgası olan Michael Kasırgası sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 400 bin kişi elektriksiz kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletinde etkili olan ve son yüzyılın en şiddetlisi olduğu kaydedilen Michael Kasırgası nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Yetkililer bu kişinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu öldüğünü duyurdu.

Hızı saatte 250 kilometreye ulaşan ve derecesi dördüncü kategoriye çıkarılan kasırga kıyıdan iç kesimlere doğru ilerliyor. Şiddetli rüzgar ve yağmurlara neden olan afet sebebiyle ev ve iş yerleri büyük hasar gördü, su baskınları yaşandı. Yaklaşık 400 bin kişi de elektriksiz kaldı.

Eyalette daha önce 370 bin kişi için tahliye çağrısı yapılmıştı.

30 milyon kişi etkilenebilir

Bununla birlikte Ulusal Kasırga Merkezi, Georgia eyaletini etkisi altına alan kasırganın şiddetini düşürmeye başladığını açıkladı. Tropik fırtına kategorisine yeniden çekilen doğa felaketinin cuma günü etkisini yitirmesi bekleniyor. Fakat merkez şiddetli rüzgarların ve sel baskınlarının maddi zarar vermeye devam edeceği konsunda uyarıyor.

Michael Kasırgası geçen pazar Karayip Denizi'nde tropik fırtına olarak başlamış, pazartesi günü kasırga halini almıştı. Kasırganın etkilerinin ilk olarak görüldüğü Orta Amerika'da Honduras, Nikaragua ve El Salvador'da toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Michael'ın, 1992'deki Andrew'den sonra ABD'yi karadan vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor.

Kasırganın Florida dışında Alabama, Georgia, Mississippi, Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerini de etkileyeceği uyarısı yapıldı. Acil durum ilan edilen eyaletlerde kasırgadan 30 milyondan fazla kişinin etkileneceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.