ABD tarihin en şiddetli 3. kasırgasında 16 kişi öldü

ABD tarihin en şiddetli 3. kasırgasında 16 kişi öldü

ABD'yi vuran, son 50 yılda görülen en büyük kasırga olan Michael nedeniyle 16 kişi can verdi.

ABD'nin Florida kıyılarını vuran ve son yüzyılda bölgede görülen en büyük kasırga olan Michael sebebiyle şu ana kadar en az 16 kişi hayatını kaybetti. Hızı saatte 250 kilometreyi bulan ve Florida üzerinden Alabama ve Georgia eyaletlerine doğru yönelen kasırga büyük maddi zarara sebep oldu.

Yetkililer ölü sayısının artacağını düşünürken Florida ve Virginia eyaletleri arasındaki bölgede 1 milyondan fazla ev ve işyerine elektrik verilemiyor.

Şu anda Georgia eyaletinin Augusta şehri üzerinde olan kasırga sebebiyle komşu eyaletlerde de olağanüstü hal ilan edildi. Florida bölgesinde arama kurtarma ekipleri civardaki insanlara ulaşmaya çalışıyor.

Florida'daki hastanelerde bulunan yaklaşık 150 yaralıysa elektrik olmadığı ve hizmet verilemediği gerekçesiyle taburcu edildi. ABD Kongre üyesi Neal Dunn Bay County de dükkanları yağmalayan bazı kişilerin tutuklandığını açıkladı.

Yetkililer 919 milibarlık yüksek basınçla Michael Kasırgası'nın 1969'daki Camille ve 1935'teki İşçi Günü Kasırgası'ndan sonraki ABD'de görülen en şiddetli 3'üncü fırtına olduğunu açıkladı. Ayrıca Michael'ın, 1992'deki Andrew'den sonra ABD'yi karadan vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor. Kasırga'nın ABD'nin güney doğu kıyılarında 30 milyonu aşkın kişiyi etkilemesi bekleniyor.

Michael Kasırgası geçen pazar günü Karayip Denizi'nde tropik fırtına olarak başlamış, pazartesi günü kasırga halini almıştı. Kasırganın etkilerinin ilk olarak görüldüğü Orta Amerika'da Honduras, Nikaragua ve El Salvador'da toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.