ABD'yi vuran kasırgada ölü sayısı artıyor

ABD'yi vuran kasırgada ölü sayısı artıyor

ABD'nin doğu kıyısını etkisi altına alan Michael Kasırgası sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye çıktı.

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan ve son yüzyılın en şiddetli kasırgası olarak nitelendirilen Michael Kasırgası sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye yükseldi. ABD medyası, Florida’nın Mexico Beach kentinde Cuma akşamı bir erkeğin daha cenazesine ulaşıldığını duyurdu. Yetkililer kasırga sonucu Florida'da yedi, Virginia eyaletinde beş, Kuzey Carolina'da üç ve Georgia’da bir kişinin öldüğünü açıklamıştı. Bölgede ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Kategori 4 olarak derecelendirilen kasırga Çarşamba günü Florida’nın kuzey batısında, Mexico Beach kentinde karaya ulaşmıştı. Özellikle Mexico Beach kentinde büyük yıkıma yol açan Michael kasırgasında çok sayıda binanın yıkıldığı, ağaçların devrildiği, elektrik hatlarının zarar gördüğü belirtiliyor.

En büyük yıkım Mexico Beach kentinde

Florida Valisi Rick Scott, Mexico Beach’ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, kentin yerle bir olduğuna işaret etti. Scott, “Bir bomba patlamış gibi görünüyor, sanki bir savaş bölgesi” şeklinde konuştu. Scott, kasırga öncesindeki tahliye uyarılarını dikkate almayan kent sakinlerinin akıbetinin önem taşıdığını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.