ABD'de Başkan Trump'ın azli için harekete geçildi

ABD'de Başkan Trump'ın azli için harekete geçildi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Başkan Yardımcısı Pence'in Başkan Trump'ın görevden alınması sürecini işletmemesi durumunda azil sürecine başlayacaklarını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Başkan Donald Trump'ın görevden alınmasıyla ilgili süreci işletmemesi durumunda azil sürecine başlayacaklarını söyledi.

Pelosi, Meclisteki Demokratlara gönderdiği mektupta, 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tuttukları Trump'ın azil sürecine ilişkin izleyecekleri yöntemin detaylarını aktardı.

Pence'in Trump'ın görevden alınması sürecini başlatması için pazartesi günü Mecliste bir tasarıyı gündeme getireceklerini belirten Pelosi, tasarının oy birliğiyle kabul edilip edilmeyeceğine bakılacağını, oy birliğinin sağlanamaması durumunda Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda tasarıyı oylayıp kabul edeceklerini kaydetti.

Bahsi geçen tasarıda, Başkan Yardımcısı Pence'e, Trump'ın görevden alınması işlemleri için 24 saat süre verileceğinin altını çizen Pelosi, bu sürenin ardından Trump'ın azil sürecine Mecliste başlayacaklarını kaydetti.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.