ABD'de eşcinsel evliliği koruyan yasa kabul edildi

ABD'de eşcinsel evliliği koruyan yasa kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi, eşcinsel evlilik ve ırklar arası evliliği korumak amacıyla bir yasa tasarısı kabul etti.

“Evlilik için Saygı Yasası” adlı yasa tasarısı 157'ye karşı 267 oyla kabul edildi. Oylamada, Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın yanısıra 47 Cumhuriyetçi de tasarının geçmesi yönünde oy kullandı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarı, eşcinsel evliliği federal koruma altına alıyor. Tasarının Senato’daki geleceği ise belirsiz.

Biden yönetimi de yasa tasarısına destek veren bir açıklama yaptı.

Doğum kontrole erişim tasarısı da yolda

ABD’de muhafazakar yargıçların çoğunlukta olduğu Anayasa Mahkemesi Roe v. Wade olarak bilinen ve kürtajı anayasal güvence altına alan kararı bozmuş ve ardından eyaletler peş peşe kürtajı yasaklayan adımlar atmıştı.

Anayasa Mahkemesi’nin muhafazakar yargıçlarından Clarence Thomas, kürtaj kararıyla ilgili yazılı görüşünde, mahkemeyi, doğum kontrol hakkını koruyan, eşcinsel evliliği ülke çapında yasallaştıran ve eşcinsel ilişkiyi yasaklayan eyalet yasalarını geçersiz kılan geçmiş kararları yeniden gözden geçirmeye çağırmıştı.

Demokratlar bu hafta içinde doğum kontrol hizmetlerine erişimi güvence altına alan bir yasa tasarısını oylamayı planlıyor.

Haziran ayında yapılan Gallup anketine göre, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 70’i eşcinsel evliliğinin kanun tarafından geçerli olarak tanınması gerektiği görüşünde. Anket verilerine göre Demokratlar’ın yüzde 83’ü, Cumhuriyetçiler’in de yüzde 55’i buna destek veriyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum