İsrail, Filistinli eşcinsellere çalışma ve ikamet izni verecek

İsrail, Filistinli eşcinsellere çalışma ve ikamet izni verecek

İsrail'in Filistinli eşcinsellere birçok konuda imtiyaz tanırken, Batı Şeria'daki diğer Filistinlilere çalışma veya ikamet izni vermekten kaçındığı biliniyor.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Filistinli eşcinsellere İsrail sınırları içerisinde çalışma izni vereceğini duyurdu.

Daha önce İsrail'e sığınan Filistinli eşcinseller, çalışma izninden mahrumdu. İsrail mahkemesinin aldığı kararla artık eşcinsel Filistinlilere çalışma ve en az birkaç yıl ikamet izni verileceği belirtiliyor.

İsrail'de şu an kısa dönemli izin belgeleriyle yaşayan 90 Filistinli eşcinsel bulunuyor. Birçoğunun her ay belgelerini yeniletmeleri gerekiyor.

İsrail, Batı Şeria'da yaşayıp yakın çevrelerinden 'baskı' görmüş Filistinli eşcinseller çalışma ve ikamet izni sağladığı biliniyor.

Filistin Yönetimi ve Hamas, "Filistin toplumunun değerlerini baltalaması" sebebiyle LGBT faaliyetlerine son vermişti.

İsrail'in Filistinli eşcinsellere birçok konuda imtiyaz tanırken, Batı Şeria'daki diğer Filistinlilere çalışma veya ikamet izni vermekten kaçınması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.