Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma

Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma

Nablus'ta Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf'un Kabri" isimli türbeye baskın düzenlemesi bölgedeki gerilimi artırdı.

Dün (29 Haziran Çarşamba) akşam, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un doğu kısmında bir bölgeye düzenledikleri baskın sonrasında Filistinlilerle İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf'un Kabri" isimli türbeye baskın düzenleyerek ayinler tertip etmelerine imkan sağlamak amacıyla İsrail güçleri, aralarında bir askeri buldozerin de bulunduğu 30 araçla bölgeye baskın düzenlediler. 

İsrail güçleri "Yusuf'un Kabri" çevresine yayıldı ve bazı keskin nişancılar da Amman Caddesi üzerindeki evlerin çatılarına konuşlandı. 

Gençlerin Yusuf'un Kabri'ne giden caddeleri lastik yakarak kapatmaları üzerine İsrail güçlerinin de göz yaşartıcı gaz bombaları atmaları neticesinde çatışmalar çıktı. 

Aralarında 4 çocuğun da bulunduğu birçok kişi atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma krizleri yaşadı ve tedavi için Rividya Hastanesi'ne kaldırıldılar. 

Filistinliler İsrail güçlerine el yapımı patlayıcılarla ve gerçek mermilerle karşılık verdiler. 

Karşılıklı çatışmalarda iki Yahudi yerleşimcinin ve İsrail ordusundan üst düzey bir komutanın hafif yaralandığı belirtiliyor.

Normalde Şeyh Yusuf adındaki bir kişiye ait olduğu belirtilen ancak Yahudilerin Hz. Yusuf'a ait olduğunu iddia ettiği söz konusu türbeye yerleşimciler zaman zaman ayinler düzenlemek için baskınlar gerçekleştiriyorlar.

uygulamabanner.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.