İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da iki Filistinliyi katletti

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da iki Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskısı sürüyor.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Tulkerem'de bulunan Ayrım Duvarı önünden geçen Gazze'li 32 yaşındaki işçi Ahmed Harb İyad'ı darp etti.

İyad, bir grup Filistinli işçi ile birlikle İsrail'deki iş yerine gitmek amacıyla Ayrım Duvarı'nı geçmek üzereyken İsrail güçlerince ateş altına alındı.

İsrail ordusu daha sonra grupta yer alan İyad'ı ağır bir şekilde darp etti.

Aldığı yaralardan sonra Tulkarim Hastanesi'ne sevk edilen İyad'a yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Durumu ağırlaşan Gazzeli işçi, Nablus kentindeki bir hastaneye nakledildi fakat durumu ağırlaşan İyad'ın burada yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail güçlerinin aylardır Batı Şeria'da bulunan Ayrım Duvarı çevresindeki Filistinli işçileri hedef aldığı ve resmi izin belgeleri olan işçilerin İsrail'e girişine engel olmaya çalıştığı biliniyor.

İsrail, vatandaşlarını 'Filistin menşeili saldırılardan' korumak amacıyla söz konusu Ayrım Duvarı'nın inşaatını 2002 yılında başlatmıştı.

Cenin ilinde baskın

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin ilindeki Caba kasabasına bu sabah (Çarşamba) bir baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin baskını sırasında etrafa rastgele bir biçimde ateş açtığı öğrenildi.

Açılan ateş sonucu vurulan Filistinli bir gencin ağır yaralı olduğu halde İsrail güçlerince alıkonulduğu bildirildi.

Filistinli gencin aldığı yaralardan ötürü bir süre sonra durumunun ağırlaştığı ve daha sonra İsrail gözetimi altında hayatını kaybettiği belirlendi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Caba kasabasına yönelik İsrail ordusu baskını esnasında 20 yaşındaki Refik Gannam adlı gencin vurulduktan sonra hayatını kaybettiği doğrulandı.

İsrail güçlerinin 2022 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehri ve çevresinde 29 Filistinlinin ölümüne neden olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.