Hamas: İsrailli rehinelerden birinin sağlığı kötüleşti

Hamas: İsrailli rehinelerden birinin sağlığı kötüleşti

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, rehine İsrail askerlerinden birinin sağlığının kötüleştiğini bildirdi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, dün (27 Haziran Pazartesi) gece, ellerindeki esir İsrail askerlerinden birinin sağlığının aniden kötüleştiğini duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Ebu Ubeyde açıklamasında, ellerindeki esirlerden birinin sağlık durumunun ani bir şekilde kötüleştiğini duyurduklarını ve olayla ilgili görüntüleri de yayınlayacaklarını belirtirken, sağlık durumu kötüleşen esir askerin kimliğiyle ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi. 

Bu duyuru üzerine İsrail hükümetinin başbakanı Naftali Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada "ellerindeki sivil esirlerin durumlarından tamamen Hamas'ın sorumlu olduğunu" ifade edilirken, Mısır vasıtasıyla söz konusu esirlerin geri alınması için gerekli tüm çabaların gösterileceğini belirtildi. 

Bu arada İsrail'e ait Kanal 13 televizyonu tarafından yayınlanan haberde başbakanlığın, konunun açıklığa kavuşmasına kadar sağlığının aniden kötüleştiği duyurulan esir askerin durumuyla yakından ilgilenmeleri için bakanlara talimat verdiği ifade edildi.

Maariv isimli İsrail gazetesinin yayınladığı habere göre İsrailli aktivistler de hükümetten Hamas'ın elinde esir durumda olan askerlerin ailelerinin çocuklarının durumları hakkında bilgilendirilmesini talep etti. 

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.