BAE'li subay İsrail ordusu bünyesinde eğitim alacak

BAE'li subay İsrail ordusu bünyesinde eğitim alacak

İsrail ile BAE iş birliği çerçevesinde bir BAE subayının İsrail'de 10 ay sürecek bir askeri eğitimden geçmesi bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ordusunda görev alan kıdemli bir subay gelecek yıl İsrail ordusunda eğitim alacak.

BAE ordusundan ismi açıklanmayan bir kıdemli subayın gelecek yıl İsrail Ulusal Savunma Üniversitesi'nde 10 ay boyunca eğitim alacağı belirtildi.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan'ın onayı dahilinde İsrail ordusu bünyesinde eğitim alacak subayın BAE'de Amerikan ordusunın müfredat programına sahip Ulusal Güvenlik Üniversitesi'nden mezunu olduğu biliniyor.

İsrailli bir güvenlik yetkilisinin devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada, BAE ile İsrail arasında sağlanan güvenlik ve bölgesel iş birliğinin bir sonucu olarak BAE'li subayın İsrail'de eğitim alacağını ifade etti.

ABD öncülüğünde İsrail ile Arap ülkeleri arasında ilişkilerin normalleştirilmesini sağlamak amacıyla ortak kazanımlar elde edilmek isteniyor.

BAE İsraille normalleşme konusunda başı çeken ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.