BAE ile İsrail arasında ticaret anlaşması

BAE ile İsrail arasında ticaret anlaşması

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri, ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bir serbest ticaret anlaşması imzalayacak.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bugün, ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Dubai'de serbest ticaret anlaşması imzalayacak.

İsrail Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail Ekonomi ve Endüstri Bakanı Orna Barbiavi, BAE yetkilileri ile ticaret anlaşmaları imzalamak üzere Dubai'ye iniş yaptı.

İsrail'in ilk kez bir Arap ülkesiyle imzalayacağı anlaşma çerçevesinde aralarında tarım, kozmetik ürünleri, tıbbi ekipman ve ilaçların da bulunduğu birçok ürünün %96'sında gümrük vergisinin kaldırılacağı belirtildi.

BAE-İsrail İş Konseyi Başkanı Dorian Barak, vergi oranlarını, ithalatı ve fikri mülkiyet hakkını kapsayan ticaret anlaşması aracılığı ile daha fazla İsrailli şirketin BAE'de ofis açabileceğini söyledi.

Konsey, Güney Asya, Uzakdoğu ve Orta Doğu bölgelerinde iş imkanına sahip olabilecek binden fazla İsrailli şirketin yıl sonuna kadar BAE'de faaliyette bulunmuş olacağını tahmin ediyor.

BAE ise beş yıl içerisinde ikili ticaret anlaşmalarının 10 milyar dolar üzerinde gelir sağlayacağını belirtiyor.

15 Eylül 2020 tarihinde, eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde İsrail ve BAE arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı. O günden bu yana taraflar, çeşitli alanlarda ikili anlaşmalar yaptı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.