BAE ve İsrail ilişkilerin normalleşmesini kutlayacak

BAE ve İsrail ilişkilerin normalleşmesini kutlayacak

BAE Dışişleri Bakanı gelecek hafta İsrail'i ziyaret edecek.

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimi altında İsrail ile Arap ülkelerinin normalleşme sürecini hızlandıran İbrahim Anlaşmaları'nın ikinci yıl dönümü kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahyan önümüzdeki hafta İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirecek.

İsrail ziyareti çerçevesinde Bin Zayid'i Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Yair Lapid kabul edecek.

BAE ve İsrail hükümetinden yetkililerin haziran ayındaki görüşmesinde konu İran nükleer müzakereleriydi.

Gelecek hafta gerçekleşecek görüşmelerde de konunun yine İran nükleer anlaşması ile ilgili olacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

Her iki ülke de nükleer müzakereler konusunda ABD'ye İran'a karşı daha sert bir tavır takınması telkininde bulunuyordu.

BAE ve İsrail'in ilişkilerde büyük gelişmeler kaydetmesinden bu yana ticarette kayda değer kazanımlar elde ettiği biliniyor.

BAE-İsrail ticari ilişkileri

Buna göre iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2022 yılının ilk 7 ayında 1,4 milyar dolara ulaştı.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 31 Mayıs'ta, ikili ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Dubai'de serbest ticaret anlaşması imzalamıştı.

İsrail'in ilk kez bir Arap ülkesiyle imzaladığı anlaşma çerçevesinde aralarında tarım, kozmetik ürünleri, tıbbi ekipman ve ilaçların da bulunduğu birçok ürünün %96'sında gümrük vergisinin kaldırılacağı belirtilmişti.

BAE, ikili ticaret anlaşmaları kapsamında 5 yıl içerisinde 10 milyar dolar üzerinde gelir sağlanacağını belirtiyor.

15 Eylül 2020 tarihinde, eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde İsrail ve BAE arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı. O günden bu yana taraflar, çeşitli alanlarda ikili anlaşmalar yaptı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.