BAE, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u uzay etkinliğine davet etti

BAE, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u uzay etkinliğine davet etti

BAE ve İsrail İbrahim Anlaşmaları kapsamında ilişkileri geliştirmeyi sürdürüyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde 2020 yılında imzalanan İbrahim Anlaşmaları çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasındaki ilişkiler derinleşmeye devam ediyor.

Bu kapsamda BAE lideri Muhammed bin Zayid el Nahyan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u aralık ayında Abu Dabi'de düzenlenmesi planlanan Uzay Toplantısı'na çağırdı.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid'in daveti, Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın İsrail ziyareti esnasında geldi.

BAE'li diplomat ilişkilerin normalleşmesinin ikinci yılında İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile ikili iş birliği meselelerini ele almıştı.

Söz konusu etkinliğe uzay alanında yetkin uzmanların iştirak etmesi bekleniyor. Muhammed Bin Zayid'in Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre etkinlik, iş birliğini güçlendirmeyi ve uzay konusunda yeni uluslararası politikaları gündeme getirmeyi esas alacak.

İki ülke de İbrahim Anlaşmaları'nın BAE ile İsrail arasında gelecek vaat eden tarafları olduğunu savunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.