İran'a karşı BAE-İsrail ortaklığı: Abu Dabi, Barak-8 hava savunma sistemlerini teslim aldı

İran'a karşı BAE-İsrail ortaklığı: Abu Dabi, Barak-8 hava savunma sistemlerini teslim aldı

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında İran'a karşı gelişen yakınlaşma askeri boyutta daha gelişmiş bir hal almış durumda.

(Fotoğraf: Tactical Report)

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsrail'den sipariş ettiği ilk hava savunma sistemi Barak-8, teslim edilmesinin ardından BAE'de görüntülendi.

Tactical Report'un elde ettiği uydu görüntülerine göre, BAE'nin İsrail'den teslim aldığı Barak-8 hava savunma sistemleri ve İsrail üretimi bir adet ELM–2084 Çok Rollü Radar (MMR), Abu Dabi'deki El Zafra Hava Üssü çevresine konuşlandırıldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda yer alan BAE, Yemen'de İran destekli Husilere karşı yıllardır savaş yürütüyor.

Yemen'de başkent Sana dahil olmak üzere ülkenin geniş bir bölümünü ellerinde tutan İran destekli Husilerin, 2022 yılının başlarında tıpkı geçmiş dönemdeki gibi insansız hava araçları ve balistik füzelerle BAE'yi vurduğu ifade edilmişti.

İran destekli Husilerin saldırılarına karşı BAE, İbrahim Anlaşmaları kapsamında ilişkilerini normalleştirdiği İsrail ile savunma iş birliğine imza atmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise, ülkesinin BAE'nin güvenlik ihtiyaçlarını karşıladığını bildirmişti.

İsrail ile Hindistan tarafından ortaklaşa geliştirilen Barak sisteminin, 35 kilometre mesafedeki hava araçlarını ve 70 kilometredeki gemisavar füzelerle seyir füzelerini imha edebildiği öne sürülüyor.

Azerbaycan ve Fas'ın da söz konusu sistemi İsrail'den satın aldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.