İran'ın saldırı hazırlığında olduğu iddiası ABD ve Suudi Arabistan'ı alarma geçirdi

İran'ın saldırı hazırlığında olduğu iddiası ABD ve Suudi Arabistan'ı alarma geçirdi

Suudi Arabistan ve ABD yetkilileri, İran'ın saldırıya geçebileceği ihtimali üzerine askeri ve istihbarat kanalları üzerinden iletişime geçti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Suudi Arabistan arasında OPEC+ geriliminin yaşandığı bir dönemde İran'a karşı savunma iş birliği devam ediyor

İran'ın yakın bir zaman içerisinde Suudi Arabistan topraklarına saldırıya geçebileceği iddiası, Riyad ve Washington yönetimlerini alarma geçirdi.

ABD merkezli Wall Street Journal'ın haberine göre, Suudi ve Amerikalı yetkililer, İran'dan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşılık Suudi Arabistan, bölgede ordu personeli konuşlu ABD ve bazı ülkeler, askeri güçlerini teyakkuza geçirdiğini açıkladı.

İran'ın, eylül ayından bu yana ülkede geniş çaplı eylemlere dönüşen protestolar üzerindeki dikkati dağıtmak amacıyla hem Suudi Arabistan'a hem de Irak'ın Erbil şehrine saldırma hazırlığında bulunduğu öne sürüldü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, uyarılara karşı hazır hale geldiklerini ve İran'ın saldırması durumunda karşılık verileceği belirtildi.

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat alanları üzerinden sürekli temas halinde olduklarını ifade ederken "Çıkarlarımızı ve bölgedeki ortaklarımızı savunmak amacıyla yanıt vermede tereddüt etmeyiz." diye konuştu.

Öte yandan İran, dün Şiran ve Kum şehirlerinde, "intikam" anlamına gelen kızıl bayraklar astı.

İran son olarak Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından kızıl bayraklar asmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.