İranlı Sünni din adamı İsmailzehi 'Vahdet Haftası' etkinliklerini eleştirdi: Göstermelik

İranlı Sünni din adamı İsmailzehi 'Vahdet Haftası' etkinliklerini eleştirdi: Göstermelik

İran'daki Zahidan kenti Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, dini lider Ali Hamaney'i Zahidan'daki katliamdan sorumlu tutmuştu.

İran'da Sünni din adamı ve Zahidan kenti Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, Tahran yönetiminin Sünnilere uyguladığı politikayı eleştirerek, ülkede her yıl düzenlenen "Vahdet Haftası" etkinliklerinin 'göstermelik' olduğunu ifade etti.

İran lideri Ali Hamaney'in Sistan-Beluçistan eyaleti temsilcisi Mustafa Mohami'nin "Vahdet Haftası" etkinliklerine katılmadığı gerekçesiyle kendisini eleştirmesine yanıt veren İsmailzehi, bu etkinliklerin 'göstermelik' olduğunu söyledi.

Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, 30 Eylül'de Zahidan'da Sünnilerin namaz kıldığı Mekki Mescidi'nde cuma namazı sonrası cemaate ve göstericilere polisin hedef gözetmeksizin ateş ederek onlarca kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlattı.

İsmailzehi, "Kanlı cuma namazında Ehli Sünnet mensubu günahsız onlarca kişinin hayatını kaybettiği olayların acısı henüz Sünnilerin kalbinde tazeliğini korurken Vahdet toplantısı düzenlemek akıl işi değildi." ifadelerini kullandı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.