İsrail, Arap ülkeleriyle ilişkileri geliştirmenin arayışında

İsrail, Arap ülkeleriyle ilişkileri geliştirmenin arayışında

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ayrıca ilişkilerin normalleşme evresinin durakladığı Sudan ile de ikili ilişkileri ilerletme niyetinde olduğunu söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde 2020 yılında imzalanan İbrahim Anlaşmaları kapsamında İsrail ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkiler derinleşmeye devam ediyor.

İsrail, İbrahim Anlaşmaları çatısı altında Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn ile ilişkilerini normalleştirmişti.

Bu kapsamda İsrail, bu üç ülkeyle olan ilişkilerini kısa sürede geliştirdi.

İbrahim Anlaşmaları'nın ikinci yıl dönümü münasebetiyleİsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un kısa bir zaman içinde Bahreyn'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Herzog, perşembe günü yaptığı açıklamada Bahreyn'in konuğu olarak bu ülkeye gelecek aylarda ziyaret etme niyetinde olduğunu açıkladı.

"Bölgede barışı ve refahı sağlama yolunda" Bahreyn'e bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklayan Herzog, burada iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin yollarını arayacağını söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ayrıca ilişkilerin normalleşme evresinin durakladığı Sudan ile de ikili ilişkileri ilerletme niyetinde olduğunu söyledi.

Normalde Sudan da ABD öncülüğündeki İbrahim Anlaşmaları'nın kapsamındaydı. Ancak bu ülkede yaşanan gerilimli süreç anlaşmanın gerçekleşmesini engellemişti.

Ancak Herzog yaptığı son açıklamayla birlikte Sudanlı üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerin olumlu bir havada gerçekleştiğinden bahsetti.

Herzog ayrıca, iki ülkenin de ilişkilerde ilerleme sağlanması üzerine karşılıklı istekliliklerinin olduğunu kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri, geçtiğimiz günlerde İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u aralık ayında ülkedeki bir etkinliğe katılmaya davet etmişti.

İsrail Cumhurbaşkanının Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretten sonra Kuzey Afrika ülkesi Fas'a da gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.