İsrail Mescid-i Aksa müdürünü gözaltına aldı

İsrail Mescid-i Aksa müdürünü gözaltına aldı

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani'yi gözaltına aldı.

İsrail güçleri bugün (19 Eylül Pazartesi) sabah Mescidi Aksa'nın Müdürü Ömer El-Kisvani'yi Kudüs'ün doğu kesiminde yer alan Tur beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. 

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nden bir kaynak İsrail polisinden ve istihbaratından kalabalık bir grubun Şeyh Kisvani'nin Tur beldesindeki evine baskın düzenlediğini, kendisini eve çağırdığını, cep telefonlarına ve bilgisayarlarına el koyduğunu sonra kendisini Kudüs'teki soruşturma merkezine götürdüğünü ifade etti. 

Kisvani'nin evinin basılmasının ve kendisinin gözaltına alınmasının, Mescidi Aksa'ya Yahudilerin dini kıyafetleriyle ve şofar adı verilen boynuzlarıyla geniş çaplı baskınlar düzenlemeye hazırlandıklarına dair açıklamaların yapılmasından sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Kisvani, Yahudilerin bu baskınlarına karşı Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması çağrıları yapmıştı.

Kisvani'ye, bir süre önce İsrail istihbaratından, Mescidi Aksa'nın korunması yönündeki çağrılarının ve İsrail hükümetini rahatsız eden açıklamalarının devam etmesi durumunda kendisinin Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılacağına dair tehditlerde bulunulduğu belirtildi.

katki.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.