Filistinli kadın 2006 yılındaki İsrail saldırısında aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti

Filistinli kadın 2006 yılındaki İsrail saldırısında aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti

İsrail ordusuna ait gemilerin 2006 yılında Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya sahillerine açtığı ateşle yaralanan Filistinli kadın dün (17 Eylül Cumartesi) hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Emine Ğaliye 16 yıl süren tedavisinin ardından Mısır’da vefat etti.

Ğaliye’nin 9 Temmuz 2006’da Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya sahillerinde yaralanmıştı. Bu saldırıda İsrail güçleri Emine'yi, kız kardeşi Hüda'yı, diğer kardeşlerini ve babalarını sahilde vakit geçirdikleri sırada hedef almıştı.

Filistinli bir kameraman söz konusu saldırıyı ve sonrasını kaydetmeyi başarmıştı. Kaydedilen görüntülerde Hüda’nın babasını ve kardeşlerini aradığı, daha sonra onları sahil kumları üzerinde kana bulanmış halde bulduğu, bağırıp ağlamaya başladığı görülüyordu.

İsrail ordusunun kendi halinde sahilde vakit geçiren bir aileyi hedef alması tüm dünyada tepkilere yol açmıştı.

Kumsalda attığı çığlıklar uzun süre hafızalardan silinmeyen Hüda Ğaliye, ailesinin hesabını sormaya ve Filistin halkının hakkını savunmaya karar verdi ve Gazze İslam Üniversitesi’nde hukuk okuyarak avukat oldu.

Hüda Ğaliye, babasını ve dört kardeşini kaybettiği saldırıdan yıllar sonra yine aynı saldırıda yaralanan kardeşi Emine’yi kaybetti.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.