İsrail'den 3 Hamas mensubuna müebbet hapis

İsrail'den 3 Hamas mensubuna müebbet hapis

İsrail rejiminin Ofer'deki askeri mahkemesi, üç Filistinli esiri müebbet hapse mahkum etti. 

İsrail'in Ofer'deki askeri mahkemesi, dün (31 Mayıs Salı) verdiği kararla, Filistinli esirlerden dördünü, 2019 yılında Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytüllahim'in yakınlarında bir askeri öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapse mahkum etti. 

Ceragem isimli bir haber sitesinin yayınladığı habere göre İsrail rejiminin askeri mahkemesi Ahmed Asafire isimli bir esiri Beytüllahim'in yakınındaki Migdal Oz yahudi yerleşim merkezi yakınında bir askeri öldürme işine karıştığı iddiasıyla, müebbet artı 25 yıl hapis ve bir buçuk milyon şekel (yaklaşık 7.5 milyon tl) para cezasına mahkum etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Ahmed Asafire'nin, askeri öldüren Hamas mensubu hücrenin komutanı olduğunun iddia edildiği belirtildi. 

Hücrenin içinde yer aldıkları iddia edilen Kasım Asafire'nin müebbet ve 40 yıl, Nusayr Asafire'nin de müebbet ve 20 yıl hapis cezasına mahkum edildiği ve bu kişilerin de askerin bıçaklanması eylemine bilfiil karıştıklarının iddia edildiği ifade edildi. 

Hücrenin dördüncü elemanı olduğu söylenen kişinin de, işbirliği yaparak askerin ölümüne yardımcı olmak suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına mahkum edildiği kaydedildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.