İsrail'de radikal Yahudi gruplarla hükümet arasında gerilim

İsrail'de radikal Yahudi gruplarla hükümet arasında gerilim

İsrail Savunma Bakanı hükümete yaptığı çağrıda, iki radikal Yahudi yerleşimci grubu terör listesine ekleme ihtimalini gözden geçirmesini talep etti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz hükümete yaptığı çağrıda, iki radikal Yahudi yerleşimci grubu terör listesine ekleme ihtimalini gözden geçirmesini talep etti.

Partisinin toplantısında konuşan Gantz, La Familia ve Lehava yerleşimcilerin "terör grubu" olarak adlandırılmasına ilişkin taleplerini İsrail güvenlik güçlerine sunduklarını açıkladı.

Söz konusu iki grup, Pazar günü işgal altındaki Kudüs'te gerçekleşen 'Bayrak Yürüyüşü' sırasında Filistinlilere karşı saldırılar gerçekleştirmişti.

Bu grupların Filistinlilerin yaşadığı bölgelerde saldırılar da gerçekleştirildiği biliniyor.

Radikal yerleşimci gruplar hakkında neler biliniyor?

La Familia: Endülüs döneminde Hristiyan devletler tarafından tehcir edilen Yahudilerin soyundan gelen bu grup, Arap karşıtı ırkçı saldırılarıyla biliniyor.

Lehava: Bu grup, Ortodoks Yahudi kurallarına göre Yahudiler ile Yahudi olmayanlar arasında yapılan evliliklere şiddetle karşı çıkıyor. "Yahudilerin asimile olmaması" için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Grup ayrıca, İsrail'de Hristiyan varlığına karşı da bir duruş takınıyor.

İsrail daha önce, bahsi geçen iki grubu terör listesine ekleme konusunu tartışmış fakat tartışmalardan hiçbir sonuç çıkmamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.